Puppygewenning

Welkom lieve puppy

Vroeg geleerd is oud gedaan

Een puppy in huis. Proficiat! Nu kunnen jullie genieten van elkaar. Maar je begint best ook op tijd aan de ‘beauty routines’ van je nieuwe huisgenoot. Elk ras is gebaat bij een regelmatig bezoek aan het trimsalon. Zelfs voor kortharige honden raden wij aan om minstens 2 x per jaar naar een trimsalon te gaan. U zal versteld staan van het resultaat.

Waarom op tijd beginnen met een puppytrimbeurtje?
  • Het hoort bij de socialisatie van je pup. 
  • Je krijgt gratis advies over hoe je je hond een optimale vachtverzorging kan geven.
  • Je voorkomt dat er klitten ontstaan in de vacht, waardoor je hondje al meteen een slechte ervaring heeft bij zijn eerste echte verzorgingsbeurt.
  • Je kan al kennismaken met de juiste verzorgingsproducten en –materialen.
Puppygewenning bij de Arthishoeve

Tot je pup zes maanden oud is, kan je bij de Arthishoeve terecht voor een puppytrimbeurtje. Dat wil zeggen dat je hondje kennismaakt met alle handelingen die wij in het trimsalon doen. We beginnen met een warm badje, drogen je hondje met de waterblazer en knippen al wat bij indien nodig. Hij leert de trimtafel kennen, de trimmaterialen en de trimmers. We knippen zijn nagels en reinigen zijn ogen en oren. Jammer genoeg is het niet mogelijk om voor deze puppytrim bij je hondje te blijven. Ook nadien blijft je huisdier alleen bij ons zodat ook wij een vertrouwensband met hem kunnen opbouwen. Wel trekken we voldoende foto's tijdens de puppytrim zodat u ook ervaart hoe deze eerste trimbeurt is verlopen. 

Tips om je hondje voor te bereiden op de puppygewenning
  • Zorg voor een goede algemene socialisatie, verzorging maakt daar een integraal deel van uit.
  • Bepaal een vaste plek in je woning waar je je hond borstelt.
  • Maak van het borstelen thuis (met een zachte borstel) een echt ritueel.
  • Vergeet je puppy geen beloning te geven voor zijn goed gedrag!
Puppykorting!

Voor een puppytrimbeurtje geven wij 10-40% korting op de trimbeurt en dit tot de leeftijd van 6 maand (korting is afhankelijk van het werk en de leeftijd van de hond op dat moment). De ideale leeftijd voor een puppytrimbeurtje is 4 maanden (ongeacht het ras en de vacht!). Wacht dus niet te lang met het maken van de eerste afspraak.

 

OPENINGSTIJDEN

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input