Kennel

Onze passie: sportieve, échte gezinshonden

Wij zijn zelf al jaren fan van Duitse Herders en dan meer specifiek de zwarte werklijn. Helaas hadden we in het verleden zelf een aantal keren pech gehad met dit ras en waren termen als heupdysplasie en elleboogdysplasie ons niet onbekend. Hierdoor besloten wij in 2011 om ons te gaan verdiepen in de kennis van het ras en wilden we eraan meewerken om het ras te gaan verbeteren. Na een opleiding van 2 jaar als hondenfokker én veel zelfstudie omtrent testing en genetica mochten we in 2014 ons eerste nestje zwarte Duitse Herders verwelkomen. Een droom die werkelijkheid werd!

Onze Duitse Herders leven bij ons in huis. Wij zijn zeker geen grote kennel en hebben dus ook maar sporadisch een nestje. 

In januari 2019 mochten we een Foxred Labrador Retriever verwelkomen in onze roedel en ons gezin. Ook zij werd ondertussen aan een hele batterij testen onderworpen en goed bevonden. Wij waren in de wolken toen we midden 2020 ons eerste nestje Foxred Labrador Retrievers mochten verwelkomen.

Al onze puppy’s worden bij ons in huis geboren en groeien op tussen onze kinderen en andere dieren. Als gedragsdeskundigen hechten we veel belang aan een goede socialisering.

Het belang van een goede socialisering

We onderwerpen onze pups vanaf de geboorte aan verschillende puppytesten. Daarnaast besteden we zeer veel tijd aan een goede socialisering vanaf zeer jonge leeftijd. De pups worden geboren bij ons in huis en groeien op tussen onze kinderen en andere dieren. Vanaf 3 à 4 weken gaan ze overdag naar buiten om zo te wennen aan allerlei nieuwe geluiden.

Ze spelen met onze kinderen, gaan op bezoek bij onze buren in het rusthuis en rijden mee met de wagen. We wandelen ook veel met onze puppy’s: zowel op de straat als in de natuur.

Ten slotte bezoeken ze ook ons trimsalon, waar ze geborsteld, gewassen en gedroogd worden.

De gezondheid van onze puppy’s

Al onze pups worden gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Zij hebben een FCI-stamboom uitgegeven door Sint Hubertus. Van een hond met stamboom ben je zeker dat hij raszuiver is. De hierbij horende specifieke raskenmerken, zowel qua uiterlijk als karakter en gedrag, worden op deze manier gewaarborgd. Voor het verkrijgen van zo’n stamboom dienen de ouderdieren getest te zijn op erfelijke afwijkingen en wordt het DNA van vader, moeder en alle pups nagekeken.

De ideale gezondheid van onze honden en pups is voor Arthishoeve een prioriteit. Daarom houden wij rekening met de erfelijke factor maar ook met de omgevingsfactoren zoals beweging en voeding. Onze teven en de pups krijgen vanaf jonge leeftijd natuurvoeding toegediend. Op deze manier biedt Arthishoeve de grootst mogelijke garantie op een gezonde hond! 

Begeleiding

Elke puppykoper begeleiden we optimaal in de zoektocht naar de geschikte pup. Voor al onze pups wensen wij een zo goed mogelijke thuis. We screenen de potentiële baasjes daarom uitvoerig en houden gesprekken voor de geboorte, wanneer de pups 3 à 4 weken oud zijn en wanneer ze 5 à 6 weken oud zijn.

We begeleiden en sturen dit proces en streven daarbij naar de best mogelijke match qua karakter en levensstijl tussen hond en baas. Om een goede match te garanderen bepalen wij welke pup naar welk baasje vertrekt.

 

Nestplanning

Onze Duitse Herder Rosie en Foxred Labrador Retriever Tahiti hebben maximum 1 keer per jaar een nestje. Na 8 weken mogen de puppy’s dat nest verlaten.

Nestplanning 2020
  • zwarte Duitse Herder : Rosie is bevallen op 20/11/2020. We hebben nog 1 pupje beschikbaar. Meer info over deze pupjes kan u terugvinden op onze Facebookpagina/Instagrampagina. Rosie heeft zelf ook een pagina op Instagram (@rosie.theblackgermanshepherd)

  • Foxred Labrador Retrievers : Tahiti zal opnieuw gedekt worden in de zomer van 2021. Wil u Tahiti en dochter Texas leren kennen? Volg hen dan via hun Instagram pagina (@foxredlabs.tahiti.texas)

Heb je interesse? Laat het ons weten.

 

OPENINGSTIJDEN