Labrador

Familiale fokker

Wij, Céline en Jelle van Arthishoeve in Kapellen, nabij Brasschaat, vieren volgend jaar ons 10-jarig jubileum als erkende fokkers. In eerste instantie fokten we enkel zwarte Duitse Herders, maar enkele jaren geleden werden we verliefd op de Labrador Retriever. Dit ras veroverde ons hart en dus besloten we om ons enkel nog toe te spitsen op de Labradors. Al 10 jaar is het welzijn van onze honden top-prioriteit. Wij zetten met veel liefde en professionaliteit onze ervaring en kennis in om het beste te bieden voor onze honden en hun toekomstige baasjes.

Céline is voedingsdeskundige en tevens zaakvoerder van ons trimsalon. Ze heeft een uitgebreide kennis over de gezondheid en vachtverzorging van alle hondenrassen, en zet deze expertise dagelijks in voor de eigen honden en de klanten van onze winkel. Onze moederhonden en pups genieten uiteraard van haar ervaring en zorgende handen, en krijgen enkel de beste korrels, aangevuld met vers vlees. Kwalitatief hoogwaardige voeding is een essentieel onderdeel in de gezondheid van een hond.

Wij verkopen in onze winkel enkel eersteklas natuurlijke voeding en zijn met dit aanbod uniek in de wijde omgeving.

Jelle is gedragscoach. Hij volgde uitgebreide opleidingen om zijn kennis en expertise te vervolmaken. Hij combineert de verschillende invalshoeken uit deze cursussen met zijn eigen unieke visie, en past deze toe in het trainen van therapie-honden en in het begeleiden van gezinnen die vastzitten in de opvoeding van hun hond. Tijdens zijn begeleidingen ziet hij regelmatig dat probleemgedrag bij honden te herleiden is naar slechte fokkerij.

Wat onderscheidt ons

Jelle’s kennis over hondengedrag zorgt ervoor dat onze moederhonden uiterst gesocialiseerd en stress-vrij zijn: dit is dan ook van cruciaal belang in de verdere levensloop van je pup.

Hij lanceerde recent ook een online puppy-traject en biedt daarmee een antwoord op de stijgende vraag naar begeleiding voor nieuwe hondenbaasjes.

Hiernaast is een goede huisvesting van de moederhond even belangrijk voor het welzijn en de toekomst van je pup. Onze honden zijn een deel van ons gezin en groeien samen op met onze drie kinderen.

Bij het fokken van onze pups testen wij onze moederhonden uitvoerig op genetisch en fysiek vlak. Wij fokken enkel met de teefjes die 100% in orde zijn. Ook voor de reutjes gaan wij zeer selectief te werk en voeren we een uitvoerig onderzoek naar geschikte kandidaten.

Een goede fokker is echter veel meer dan het combineren van 2 mooie en gezonde honden. We zijn erkende fokkers, met een diploma hondenfokker op zak en tonnen ervaring. Onze kennis over hondengedrag, hondenverzorging, hondenvoeding en hondenrassen, is een absolute meerwaarde in vergelijking met veel particuliere fokkers, gelegenheidsnestjes en boerderijnestjes, maar vooral met de vreselijke broodfokkerspraktijken en puppycarrousels.

We verkopen onze pups niet zo maar. Wij geloven dat het belangrijk is om de toekomstige baasjes van onze pups zorgvuldig te selecteren, en zoeken mensen die onze visie van verzorging en training over willen nemen. Zo kunnen we met een gerust hart onze pups toevertrouwen aan hun nieuwe baasjes. Daarom hanteren wij een uitgebreide selectieprocedure waarbij wij nagaan of de kandidaat geschikt is om een puppy van ons te adopteren.

Wij kijken er naar uit om u en uw gezin te verwelkomen en u te helpen bij het vinden van uw perfecte viervoetige metgezel.

 

Nestplanning

Arthishoeve heeft doorheen het jaar een select aantal nestjes beschikbaar.  Hoeveel pups er per nest beschikbaar zijn, hangt af van moeder natuur en het aantal kandidaten op onze wachtlijst. Tijdig reserveren is dus de boodschap. De pups mogen het nest verlaten op de leeftijd van 8 weken. 

Wanneer is het volgende nest pups?

Arthishoeve heeft een unieke Instagram pagina waarop je al het laatste nieuws krijgt over onze kennel. Je leert hier onze teefjes kennen en vindt er de aankondigingen van nieuwe nesten. Het is dé bron voor alle informatie over de beschikbare pups. Daarnaast kan u ook alle info terugvinden onder de rubriek nestplanning. 

 
Hoe kan ik een baasje worden?

Eerste stap in onze selectieprocedure is het invullen van het formulier "ik wil baasje worden". Gelieve op dit formulier ook aan te geven in welk nestje u interesse heeft. 

 
Mag iedereen een hondje kopen?

Onze honden en pups maken deel uit van ons gezin. Wij zijn voor onze pups dan ook enkel op zoek naar de échte gouden mandjes binnenshuis! Indien u in aanmerking wenst te komen voor een pup vragen wij u vriendelijk een korte voorstelling te sturen van wat u onze pups te bieden heeft. Het invullen van een formulier geeft geen automatisch recht op een pup. Wij nemen zelf contact op met u indien uw profiel ons geschikt lijkt. Pas na het volledig doorlopen van onze selectieprocedure zal u uitsluitsel krijgen of wij een geschikte pup voor u hebben. 

 
 

Het belang van een goede socialisering

Als gedragstherapeut en ervaren fokker beseffen wij maar al te goed het belang van een goede socialisering. We onderwerpen onze pups dan ook vanaf de geboorte aan verschillende puppytesten en besteden zeer veel tijd aan deze goede socialisering vanaf zeer jonge leeftijd. De pups worden geboren bij ons in huis en groeien op tussen onze kinderen en andere dieren. Vanaf 3 à 4 weken gaan ze overdag naar buiten om zo te wennen aan allerlei nieuwe geluiden.

Ze spelen met onze kinderen, gaan op bezoek bij onze buren in het rusthuis en rijden mee met de wagen. We wandelen ook veel met onze puppy’s: zowel op de straat als in de natuur.

Ten slotte bezoeken ze ook ons trimsalon, waar ze geborsteld, gewassen en gedroogd worden.

Begeleiding

Elke puppykoper begeleiden we optimaal in de zoektocht naar de geschikte pup. Voor al onze pups wensen wij een zo goed mogelijke thuis. We screenen de potentiële baasjes en houden gesprekken voor de geboorte, wanneer de pups 3 à 4 weken oud zijn en wanneer ze 5 à 6 weken oud zijn.

We begeleiden en sturen dit proces en streven daarbij naar de best mogelijke match qua karakter en levensstijl tussen hond en baas. Om een goede match te garanderen bepalen wij welke pup naar welk baasje vertrekt.

De gezondheid van onze puppy’s

Al onze pups worden gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Zij hebben een FCI-stamboom uitgegeven door Sint Hubertus. Van een hond met stamboom ben je zeker dat hij raszuiver is. De hierbij horende specifieke raskenmerken, zowel qua uiterlijk als karakter en gedrag, worden op deze manier gewaarborgd. Voor het verkrijgen van zo’n stamboom dienen de ouderdieren getest te zijn op erfelijke afwijkingen en wordt het DNA van vader, moeder en alle pups nagekeken.

De ideale gezondheid van onze honden en pups is voor Arthishoeve een prioriteit. Daarom houden wij rekening met de erfelijke factor maar ook met de omgevingsfactoren zoals beweging en voeding. Dankzij onze opleiding tot voedingsdeskundige voor honden weten we dan ook wat de ideale voeding is. Onze teven en pups krijgen dan ook vanaf jonge leeftijd al de juiste natuurvoeding toegediend. Op deze manier biedt Arthishoeve de grootst mogelijke garantie op een gezonde hond!

Mag iedereen een hondje kopen?

Onze honden en pups maken deel uit van ons gezin. Wij zijn voor onze pups dan ook enkel op zoek naar de échte gouden mandjes binnenshuis! Indien u in aanmerking wenst te komen voor een pup vragen wij u vriendelijk een korte voorstelling te sturen van wat u onze pups te bieden heeft. Het invullen van een formulier geeft geen automatisch recht op een pup. Wij nemen zelf contact op met u indien uw profiel ons geschikt lijkt. Pas na het volledig doorlopen van onze selectieprocedure zal u uitsluitsel krijgen of wij een geschikte pup voor u hebben.

 

OPENINGSTIJDEN

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input