Therapiehonden

Een psychosociale hulphond die jou kan ondersteunen

Wat kan Arthishoeve voor je betekenen?

Bij Arthishoeve kan u terecht voor de opleiding van uw therapiehond. Deze therapiehond kan afkomstig zijn uit onze eigen kennel of via een andere fokker.

Onze werking is uniek en onderscheidt zich op verschillende manieren door volgende factoren:

  • Wij staan zelf in voor het fokken van Labradors op het hoogste niveau. Zo fokken we enkel honden met stamboom, met gezondheidscertificaten en met genetische testen! Ook in de keuze naar een dekreu staat ethiek en kwaliteit op de eerste plaats.
  • Wij selecteren uit onze eigen nestjes de geschikte hond op maat van onze klanten
  • De hond wordt onder intense begeleiding door ons opgeleid en dit steeds in nauwe samenwerking met de nieuwe baasjes. We werken niet met een pleeggezin of ander tussenstation zodat we van begin tot einde de juiste kwaliteitsbewaking behouden.
  • Werken met honden is onze dagelijkse professionele activiteit alsook onze passie. Hierdoor zijn we zeer gedreven in al onze activiteiten en streven we steeds naar de hoogste kwaliteit.
  • We bestaan zelf uit een jong gezin waardoor de hond wordt opgeleid in aanwezigheid van kinderen alsook andere honden.
  • De hond wordt volledig op maat opgeleid.
  • We staan zelf ook in voor de opvolging zodat u steeds in geval van vragen of nood aan hulp terecht kan bij ons.
Voor wie kunnen onze hulphonden in aanmerking komen?

Een therapiehond kan héél breed worden ingezet. Enerzijds als therapiehond (werken in een praktijk van een behandelaar) of anderzijds als psychosociale hulphond in het mentaal ondersteunen van een baasje tijdens de dagelijkse activiteiten.

Momenteel hebben wij zwarte Labrador pups beschikbaar die in aanmerking komen om te starten aan de opleiding tot therapiehond. 

 
Hoe kan je in aanmerking komen?

Na een eerste contact ( telefonisch of contactformulier) wordt er een afspraak gemaakt voor een grondig gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gepeild naar de verwachtingen, waar de hond terecht zal komen en waarvoor hij ondersteuning zal moeten bieden.  

In een volgende stap wordt er gepeild naar de specifieke behoefte. Is er sprake van ASS, PTSS, een persoonlijkheidsstoornis of een gedragsstoornis? Op basis van deze factoren wordt dan bekeken waar de hond een verrijking en ondersteuning kan bieden. 

Een hond opleiden is altijd maatwerk. We hechten enorm veel aan vertrouwen en transparantie. Er zal in de voorbereiding dan ook een schets gemaakt worden van het trainingsplan, de duurtijd van de training alsook hoe de latere implementatie en opvolging verloopt.  

 

Wat is de prijs voor een therapiehond?

Besef dat de aankoop, de selectie, de socialisatie en training van een therapiehond niet te vergelijken valt met een standaardpuppy. Dit vraagt dan ook een ander engagement en investering van de fokker, trainer alsook van het toekomstig baasje. 

De uiteindelijke prijs zal afhangen van de noden van het baasje, het leerproces van de hond én het nieuwe baasje alsook de duurtijd van de hele opleiding. 

 

 

OPENINGSTIJDEN

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input