Blog

 

Blijf op de hoogte van onze nestplanning

Onze teefjes hebben maximum 1 keer per jaar een nestje. Al onze honden zijn volledig goedgekeurd en voldoen aan de strengste voorwaarden op vlak van karakter, schoonheid en gezondheid. Hieronder vindt u een overzicht van onze nestplanning. De meest actuele informatie over onze kennel kan je vinden op onze sociale media kanalen. 

Lees meer: Nestplanning Kennel Arthishoeve Labrador & Duitse Herder

Gezondheid als eerste vereiste

 Op het eerste zicht lijkt het misschien mogelijk om elk ras en elke hond te trainen als therapiehond, in theorie zou dit een optie zijn. In de praktijk is het toch wel net iets anders. Waarom? Lees er alles over in deze blog!

 

Lees meer: Hoe vind je een geschikte therapiehond?

Cesar Millan, DPC, Santa Clarita, California… Wat moest ik hier in hemelsnaam van verwachten? Na de lange maar aangename vlucht kwam ik aan in de vlieghaven van LAX. Nog een urenlange exit procedure uiteindelijk naar de huurauto en op weg naar het hotel. Eens daar aangekomen snel een hapje gegeten in The Cheesecake factory en nadien vroeg naar bed. De volgende dag stond een verkenning van het DPC op het menu. Ik had een bepaald beeld van het centrum in gedachten. Ik verwachtte een soort Mecca in de hondenwereld.

Lees meer: Reis Amerika

Stilstaan is achteruitgaan, een quote waar ik als gedragscoach altijd al in geloofd en op ingespeeld heb.

Daarom volg ik jaarlijks verschillende opleidingen om mezelf bij te scholen, mezelf scherp te houden, kritisch te blijven kijken naar mijn eigen werking en vooral met dit alles te blijven streven met een open mind naar verbetering in mijn eigen kunnen als trainer en coach. Ik kies bewust ook eens voor een onderwerp waar ik van nature niet voor zou kiezen. Lees meer hierover in onderstaande blog

Lees meer: Zeg niet zomaar therapiehond tegen elke hond

Voor iedereen met plezier naar de hondenweide

We kennen het allemaal, of we hebben het wel meegemaakt. We gaan met de hond op uitstap naar de hondenweide. Altijd spannend tot we daar aankomen… hoeveel honden gaan er zijn? Gaat die vervelende hond er weer zijn? Gaat er gevochten worden? Zou die betweter er zijn die zijn hond niet in de hand houdt… Persoonlijk ben ik geen fan van hondenweides!

Lees meer: Op naar de hondenweide

 

OPENINGSTIJDEN

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input